x

BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

WAAROM ELEKTRISCH RIJDEN?

Rijden met een elektrische of hybride auto biedt heel wat voordelen. Het is leuk, comfortabel, milieuvriendelijk én fiscaal interessant. Er zijn dus heel wat redenen waarom elektrisch rijden ook voor jou interessant kan zijn. Opel helpt je graag op weg met enkele tips.

07_Opel_Mokka-e_513085_w1000px.jpg

10

Meer dan ooit zijn elektrische en plug-inhybride wagens interessant als bedrijfswagen. Wil je als werknemer of bedrijf fiscaal minder belast worden én je steentje bijdragen tot het milieu, dan hoef je niet langer te twijfelen.

Niet alleen personenwagens elektrificeren, ook de moderne bestelwagen kan op stroom rijden. Toch zeker bij Opel, dat nu al de nieuwe Vivaro-e lanceert en nog meer plannen in petto heeft. Wat zijn de voordelen van zo’n elektrische bestelwagen?

Opel_Vivaro_1_ltng.jpg

09

2019-Opel-Corsa-Campaign-Juergen-Klopp-5

08

De charismatische Liverpool-coach Jürgen Klopp is al zeven jaar merkambassadeur van Opel. Hij speelt de hoofdrol in de campagne rond de nieuwe Corsa-e. Hoe kwam deze campagne tot stand en wat vindt hij van de elektrische Corsa?

Elektrisch rijden is fun! Dat bewijst Opel met de Corsa-e Rally, de eerste zuiver elektrische rallywagen. Er komt zelfs een kampioenschap met deze rallywagen. Net als de reguliere Corsa-e kun je de Corsa-e Rally ontdekken op het salon van Brussel.  

Opel-Corsa-e-Rally-508398_0_main.jpg

07

Opel-Grandland-X-PHEV-509588_w1000px.jpg

06

Autoconstructeurs staan voor grote uitdagingen. Europa legt hen steeds strengere normen op voor de CO2-uitstoot van nieuwe wagens. Hoe gaat een autogroep zoals PSA daarmee om?

Wanneer je een nieuwe auto koopt, is het belangrijk om niet alleen naar de aankoopprijs te kijken. Een auto die in aanschaf iets duurder is, kan dankzij lagere onderhoudskosten op langere termijn toch voordeliger uitvallen.

Opel-Corsa-e-508360_patroon_overzicht.jp

05

2164890-idup2pu28w_extra.jpg

04

Wanneer je elektrisch rijdt, is het nuttig om je ervan bewust te zijn welke factoren het maximale rijbereik beïnvloeden. Niet alleen de rijstijl van de bestuurder speelt een rol.

Eén van de belangrijkste nieuwe auto’s van dit jaar is ongetwijfeld de nieuwe Opel Corsa. Met deze zesde generatie wil Opel elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen. Maar er is meer. Nog nooit had de Corsa zoveel toptechnologie aan boord

Opel-Corsa-507428_rsh.jpg

03

Opel-Grandland-X-Hybrid4-506781_0_alt.jp

02

Tot 52 kilometer volledig elektrisch rijden én voor grotere afstanden overschakelen op een turbobenzinemotor: voor heel wat bestuurders is dit een ideale oplossing. Dat is precies wat vanaf nu mogelijk is in de Opel Grandland X Hybrid4

De Ampera was dan wel de eerste Opel die elektrisch rijden dagelijks mogelijk maakte, maar het merk experimenteerde veel eerder met elektrische aandrijving. Al in 1971 effende de Elektro Opel GT het pad naar elektrisch rijden. Een terugblik op de eerste elektrische modellen van Opel.

1971-Elektro-Opel-GT-17207_bewerkt.jpg

01