BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

header_Opel_Mokka_ltng.jpg

DE TOEKOMST BEGINT MET DE NIEUWE OPEL MOKKA

Zonder corona stond de nieuwe Opel Mokka in januari te schitteren op het Salon van Brussel. Dat gaat helaas niet door, maar gelukkig zijn er andere manieren om kennis te maken met deze opvallende cross-over die voor Opel een nieuwe toekomst inluidt.

Geen Autosalon dit jaar, maar Opel heeft een leuk alternatief bedacht. De Duitse constructeur opende een virtuele showroom waar je onder meer de nieuwe Mokka kunt ontdekken, zowel vanbinnen als vanbuiten. De nieuwe Mokka is een gamechanger en op vele vlakken een bijzonder model voor Opel. “Hij zal de perceptie van ons merk veranderen. Met dit model vinden we ons merk opnieuw uit en introduceren we onze designstrategie voor het komende decennium”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller.

NIEUW GEZICHT

Wat meteen opvalt aan de nieuwe Mokka is zijn nieuwe neus, die eruitziet als een soort integraalhelm. “Het nieuwe gezicht illustreert perfect wat puur design betekent. We noemen het de Opel Vizor. Je ziet tegenwoordig vaak grote en agressieve grilles. Wij deden precies het tegenovergestelde. Dit is fris en modern”, vertelt Opel-ontwerper Richard Duff. “De Opel Vizor is een donkergetinte module uit één stuk over de hele breedte van de neus. Zowel de grille, de led-verlichting als het Opel-logo zitten erin verwerkt.” Het ‘bliksemembleem’ (de Opel Blitz) werd trouwens hertekend en centraal op de kofferklep prijken ook de letters van de modelnaam.

opel_mokka_01.jpg

De nieuwe Mokka heeft dynamische proporties. De koetswerkoverhangen voor en achter zijn beperkt tot het minimum en de wielen staan helemaal in de hoeken. “De Mokka heeft bovendien optioneel een coole tweekleurencombinatie”, zegt Opel-ontwerpster Jil Nixdorff. “Niet alleen het dak, maar ook de motorkap is zwart. Dat is tegelijk een knipoog naar iconische Opels uit het verleden en een sterk grafisch statement. Het contrast tussen de zwarte oppervlakken en het fantastische Matcha Green (de kleur op de foto’s, n.v.d.r.) geeft de Mokka een opvallende présence. Het creëert de indruk van een zwevend dak.”

opel_mokka_02.jpg

STRAK INTERIEUR

In het interieur van de nieuwe Mokka is plaats voor vijf personen. De eyecatcher binnenin is het zogenaamde Pure Panel. Dat bestaat uit twee beeldschermen (respectievelijk 10 en 12 duim groot) die netjes in elkaar vloeien. Het centrale scherm is naar de bestuurder gekanteld, om alle informatie vlot te kunnen bekijken. De middenconsole oogt opvallend strak dankzij de elektrische parkeerrem en de compacte versnellingshendel als je kiest voor de automaat. Het resultaat is een zeer elegant en modern dashboarddesign.

opel_mokka_03.jpg

ELEKTRICITEIT, DIESEL OF BENZINE

De nieuwe Mokka is het eerste Opel-model dat van bij de marktintroductie meteen leverbaar is met elektrische aandrijving. De Mokka-e is 136 pk sterk en haalt een mooi rijbereik tot 324 kilometer volgens de WLTP-cyclus, naargelang de omstandigheden. Hier vind je trouwens een leuke tool om te weten hoe ver de Mokka-e geraakt. De prijs van de Mokka-e start bij 36.200 euro. Daarnaast zijn er benzine- en dieselmotoren met vermogens van 100 tot 130 pk die hun verbruik en CO2-uitstoot erg beperkt weten te houden. De prijzen van de Mokka beginnen bij 22.600 euro.

NU AL BEKIJKEN

De virtuele showroom geeft je al een voorsmaakje van de nieuwe Mokka. Ben je benieuwd om hem live te zien? Opel organiseert binnenkort een roadshow met de Mokka, zodat je hem alvast even bij de dealers kunt zien. In het tweede kwartaal van 2021 komt de Mokka op de markt en worden de eerste exemplaren geleverd.

E-logo.png

ONTDEK DE NIEUWE OPEL MOKKA IN DE VIRTUELE SHOWROOM