BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

2169213-rgtrpow9v1_bewerkt.jpg

OVER VIJF JAAR KAN ELK OPEL-MODEL OOK ELEKTRISCH RIJDEN

Opel gelooft in de toekomst van de elektrische auto. De nieuwe Opel Corsa-e trapt vandaag een heus elektrisch offensief op gang. Welke modellen zitten er nog in de pijplijn? We lichten alvast een tipje van de sluier

2019 is een bijzonder jaar voor het merk Opel. Niet alleen viert de Duitse constructeur 120 jaar autoproductie, het merk met de Blitz schakelt ook een versnelling hoger bij de elektrificatie van zijn gamma. Die omwenteling start met de nieuwe, volledige elektrische Corsa-e en de Grandland X Hybrid4, een plug-inhybride op basis van de succesvolle sportieve SUV.

DEMOCRATISERING

“Opel gaat elektrisch”, zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel. “Dat was onze intentieverklaring bij de presentatie van ons strategisch plan PACE! en nu maken we dit waar. De nieuwe Corsa maakt elektrische mobiliteit betaalbaar voor veel klanten, het wordt een echte elektrische auto voor een breed publiek.” Eigenlijk hoeft het niet te verbazen dat uitgerekend Opel elektrisch rijden wil democratiseren. Innovaties toegankelijk maken voor zo veel mogelijk mensen en niet voor een enkeling, heeft altijd al in het DNA van het merk gezeten. Zo zijn technologische snufjes bij Opel vaak standaard of aantrekkelijk geprijsd.

2019-Opel-goes-Electric-507078.jpg

DE START

Het grote elektrische offensief van Opel start met de volledig elektrische variant van de Opel Corsa (de Corsa-e) en de hybrideversie van de Opel Grandland X (de Grandland X Hybrid4), die je nu allebei kunt bestellen. De Corsa-e rijdt 100 procent elektrisch, de Grandland X Hybrid4 combineert een 1.6-turbobenzinemotor met twee elektromotoren. Met deze twee modellen wil Opel voldoen aan de nieuwe verwachtingen van klanten over elektrisch rijden en zijn gemiddelde CO2-uitstoot fors naar beneden duwen.

Opel-Grandland-X-Hybrid4-506686.jpg

2020 EN VERDER

Dat is nog maar het begin. Opel breidt zijn gamma geleidelijk uit met nog meer elektrische modellen. Volgend jaar staat bijvoorbeeld een elektrische versie van de opvolger van de Mokka X op het programma. De vervanger van deze compacte SUV is van bij de productiestart beschikbaar in zowel een klassieke (benzine of diesel) als een elektrische variant.

Met de Vivaro zet Opel de elektrificatie ook door naar het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen. Zo’n elektrische bestelwagen is ideaal voor leveringen in en rond de stad. Wie het Opel-gamma een beetje kent, weet dat de Vivaro en de Zafira Life hun technische basis delen. Logisch dus dat er in 2021 ook van dit ruimtewonder voor personenvervoer een elektrische afgeleide komt.


Je merkt het, Opel heeft heel concrete plannen om elektrisch rijden te laten doorbreken. De ambities reiken zelfs zo ver dat er tegen 2024 (over amper vijf jaar dus) van elk Europees Opel-model een geëlektrificeerde versie zal bestaan, helemaal elektrisch of als plug-inhybride.