BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

elektrisch_gamma_1_ltgn.jpg

MET DEZE OPELS RIJD JE VANDAAG AL ELEKTRISCH

Elektrisch rijden is niet langer toekomstmuziek, maar dagelijkse realiteit. Het beste bewijs daarvan is de evolutie die Opel op korte tijd heeft doorgemaakt. Met de Mokka-e voegt het alweer een nieuw elektrisch model toe. Een elektrische stadswagen, SUV of bestelwagen? Het is vandaag perfect mogelijk.

De ambitie van Opel is duidelijk: het Duitse kwaliteitsmerk wil elk model van stroom voorzien. “Komend jaar hebben we al negen geëlektrificeerde modellen in ons aanbod, waarmee we in de belangrijkste segmenten vertegenwoordigd zullen zijn”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. “Onze belofte is ‘Opel wordt elektrisch’ en die zullen we waarmaken. We lopen voorop op het gebied van CO2-reductie en bieden vanaf medio 2024 van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie.”


Sinds begin dit jaar rijden de 100 procent elektrische Opel Corsa-e en de plug-inhybride Opel Grandland X Hybrid emissievrij over onze wegen. Maar je krijgt nog meer mogelijkheden om elektrisch te rijden, want Opel heeft alweer enkele stappen vooruitgezet. Tijd om alle ‘e-modellen’ aan je voor te stellen.

MOKKA-E: TRENDY VIJFZITTER

Het trendy design met de nieuwe Opel Vizor-neus is niet de enige reden waarom de nieuwe Mokka en Mokka-e opvallen. Benzine, diesel of elektriciteit: al meteen van bij de lancering beslis je zelf welke aandrijfvorm ideaal is voor jouw rijprofiel. De krachtige en heel stille elektrische aandrijving maakt de Mokka-e 136 pk sterk en zorgt voor een rijbereik tot 324 kilometer (WLTP-cyclus).

CORSA-E: ELEKTRISCHE STADSWAGEN

De Corsa-e maakt elektrisch rijden toegankelijk voor een groter publiek. Hij is even gebruiksvriendelijk als de Corsa met verbrandingsmotor (benzine of diesel), maar rijdt uitstootvrij in de stad en (dankzij de actieradius tot 337 kilometer) ver daarbuiten. Het batterijpakket ligt onder de twee zetelrijen voor een maximale kofferruimte en lager zwaartepunt. Met zijn uitstekende comfort, rijplezier, slimme verlichting en tal van veiligheidssnufjes heeft de Corsa-e nog heel wat troeven.

elektrisch_gamma_2.jpg

GRANDLAND X HYBRID EN HYBRID4: TWEE VARIANTEN

De Grandland X plug-inhybride bestaat nu in twee versies, telkens met een 1.6-turbobenzinemotor en minstens één elektromotor. De voorwielaangedreven Grandland X Hybrid is 225 pk sterk en rijdt tot 57 kilometer elektrisch. In de Grandland X Hybrid4 zorgt een tweede elektromotor op de achteras voor vierwielaandrijving én meer vermogen (300 pk in totaal). Deze versie kan 59 kilometer elektrisch rijden. De 100 procent fiscale aftrekbaarheid maakt beide varianten interessant als bedrijfswagen. Een leuk detail: het blauwe led-lampje onder de binnenspiegel toont aan de buitenwereld wanneer je elektrisch rijdt.

Opel-Grandland-X-Hybrid4-506781_0-res.jp

ZAFIRA-E LIFE: RUIMTEWONDER

De Zafira-e Life mag je gerust een salon op wielen noemen. Deze ruime monovolume kan tot negen personen volledig elektrisch vervoeren. Naargelang jouw noden, kun je kiezen tussen twee batterijformaten: 75 kWh voor een actieradius van 330 kilometer (ideaal voor vakanties met een groot gezin) of 50 kWh voor een actieradius van 230 kilometer. De lithium-ionbatterij ligt telkens onder de vloer, om geen ruimte te verliezen. Ook handig is dat de Zafira-e Life in twee lengtes bestaat: Medium (4,95 meter lang) en Large (5,3 meter lang).

elektrisch_gamma_4.jpg

VIVARO-E: VOOR PROFESSIONALS

De Vivaro-e is de utilitaire broer van de Zafira-e Life. Ook de bestelwagenversie krijgt dus een volledig elektrische aandrijving, waarbij de laadruimte even groot blijft als in de versies met verbrandingsmotor. De actieradius bedraagt 230 of 330 kilometer, naargelang de batterij die je kiest. Met 136 pk vermogen en 260 Nm trekkracht presteert de Vivaro-e beter dan de meeste andere elektrische bedrijfsvoertuigen. Bijzonder is ook dat de Vivaro-e een aanhanger (tot 1.000 kilogram) mag trekken.

elektrisch_gamma_5.jpg

NOG MEER OP KOMST

Met deze modellen heeft Opel vandaag al een mooi elektrisch aanbod en er zitten nog meer nieuwigheden in de pijplijn. Zo kunnen we al meegeven dat de geëlektrificeerde personenwagens in 2021 het gezelschap krijgen van de handige ludospace Opel Combo Life en de volledig nieuwe Opel Astra. Tegen eind volgend jaar rijden ook de bestelwagens Combo en Movano op stroom. Opel gaat dus elektrisch, vandaag en in de toekomst.

E-logo.png

ZIN OM ELEKTRISCH TE RIJDEN? ONTDEK HIER HET ELEKTRISCHE GAMMA VAN OPEL.