BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

Opel-Astra-IntelliLux-LED-Matrix-Light-5

LED-MATRIXVERLICHTING: EEN LUMINEUS IDEE VAN OPEL

Opel staat erom bekend slimme technologie aan te bieden voor een betaalbare prijs. Een mooi voorbeeld hiervan is de LED-matrixverlichting in de nieuwe Corsa, Astra en Insignia. Maar hoe werkt deze technologie precies en wat zijn de voordelen?

De winter gaat gepaard met lange donkere dagen. Veel bestuurders vertrekken ’s ochtends in het donker en keren na hun werkdag ook in de duisternis terug naar huis. Een goede autoverlichting is dan ook essentieel voor de veiligheid. Bestuurders van een moderne Opel hebben op dat vlak een streepje voor.


De Corsa, Corsa-e en Astra zijn uitgerust met de IntelliLux LED-matrixverlichting. De nieuwe Insignia, een wereldpremière op het Salon van Brussel, gaat met zijn IntelliLux LED Pixel-verlichting nog een stapje verder dankzij nog meer LED-segmenten (84 per koplamp).


De Grandland X heeft integrale LED-koplampen met automatische functies voor de stad, landwegen, snelwegen, bochten, parkeermanoeuvres, de grootlichtassistent en de dimfunctie. Daarnaast zijn er op de Astra, Corsa en Crossland X optioneel energiezuinige LED-koplampen verkrijgbaar die de CO2-uitstoot verminderen.

Opel-Astra-297185_content.jpg

NAUWKEURIGE LICHTVERDELING

Het geheim achter de LED-matrixverlichting zijn de segmenten van LED’s in de koplamp die zich in milliseconden aanpassen aan de situatie op de weg. Ze worden gestuurd door een frontcamera en passen de lichtbundel automatisch en continu aan. Zodra de auto de stad verlaat, schakelen de matrixkoplampen automatisch op grootlicht. Ze passen de lengte en verdeling van de lichtbundel van de Corsa, Astra of Insignia voortdurend aan, zowel op de snelweg als op een landelijke weg of in een bocht. Tegenliggers worden hierbij niet verblind.
 

De slimme koplampen zijn veel krachtiger en nauwkeuriger dan traditionele halogeen- of xenonlampen. Ze maken rijden in het donker veiliger en comfortabeler. De reflectortechnologie tovert als het ware de duisternis om in daglicht. Een groot voordeel in deze tijd van het jaar, zeker wanneer wilde dieren de weg oversteken: ze zijn eerder zichtbaar, wat de bestuurder meer tijd geeft om te reageren.

Opel-Corsa-IntelliLux-LED-Matrix-Light-5

MINDER CO2

Om de CO2-uitstoot verder te beperken, voorziet Opel superefficiënte LED-koplampen. Elke koplamp verbruikt slechts 13 à 14 watt op dimlicht, een energiebesparing van meer dan tachtig procent vergeleken met halogeenlichten. En dat levert ook een lager verbruik en lagere CO2-uitstoot op. Gemiddeld besparen alleen al de LED-koplampen op het Corsa-instapmodel 1,3 gram CO2 per kilometer (volgens NEDC). Alle beetjes helpen om de CO2-uitstoot te drukken!