BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

2019-Opel-Corsa-Campaign-Juergen-Klopp-5

JÜRGEN KLOPP, FAN VAN DE NIEUWE OPEL CORSA-E

De charismatische Liverpool-coach Jürgen Klopp is al zeven jaar merkambassadeur van Opel. Hij speelt de hoofdrol in de campagne rond de nieuwe Corsa-e. Hoe kwam deze campagne tot stand en wat vindt hij van de elektrische Corsa?

Jürgen Klopp is een van de bekendste voetbaltrainers van de wereld. Nadat hij in Duitsland successen boekte met Mainz (promotie) en Borussia Dortmund (landskampioen), trok hij in 2015 naar de Engelse Premier League om er coach te worden van FC Liverpool. Alweer met succes, want in 2019 won hij de UEFA Champions League en dit jaar lijkt Liverpool met een straatlengte voorsprong op weg naar de landstitel. Hij werd ook uitgeroepen tot FIFA-coach van 2019.


Niet alleen naast het veld, maar ook in de reclamespots van Opel schittert Jürgen Klopp. Hij is al meer dan zeven jaar merkambassadeur en figureerde in ruim twintig Duitse en internationale tv-campagnes. Deze keer draait alles rond de nieuwe Opel Corsa-e, een elektrische stadswagen die een van de grote nieuwigheden is op de Brussels Motor Show.

LEUK OM MEE TE RIJDEN

“Volgens marketingdirecteur Tobias Gubitz van Opel is de nieuwe Corsa de meest toekomstgerichte kleine Duitse auto: “Hij zit vol geavanceerde technologieën, getuige de volledig elektrische Corsa-e. Maar het is ook gewoon een heel leuke auto om mee te rijden.”


In de verhaallijn van de campagne heeft iedereen de mond vol over e-mobiliteit, de toekomst van de auto en lagere emissies. Allemaal goed en wel, maar Jürgen Klopp wil vooral rijden met deze elektrische auto. In de nieuwe tv-spot zie je hoe de Liverpool-coach plezier beleeft in de Corsa-e. En achter de schermen van de opnames ging het er blijkbaar ook leuk aan toe …

ÉÉN KEER PER WEEK

“Ik behoor zeker tot de klantendoelgroep van de Corsa-e”, zegt Jürgen Klopp. De elektrische Corsa is ideaal voor zijn dagelijks woon-werkverkeer naar de trainingen, het Anfield-stadion of de luchthaven. Met zijn batterij van 50 kWh kan de 136 pk sterke vijfdeurs tot 337 kilometer afleggen op een enkele lading van de batterij (WLTP). Voor Klopp betekent dit dat hij de batterij maar een keer per week hoeft op te laden. “Het is in alle opzichten een geweldige auto. Opel heeft prima werk afgeleverd.”