BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

HOE WERKT DIT PRAKTISCH?

Heb je interesse om over te schakelen op een auto die elektrisch rijdt? In de volgende artikels ontdek je hoe elektrisch rijden in de praktijk werkt. Er bestaan immers nog heel wat misverstanden over elektrische auto’s …

De meeste bestelwagens rijden nog op diesel, maar voor veel toepassingen is elektrische aandrijving vandaag al een perfecte oplossing. CHAQWA, een van de warmedrankenmerken van Coca-Cola, zet met de nieuwe Opel Vivaro-e zijn eerste stappen naar emissievrije bestelwagens.

Opel-Vivaro_main.jpg

07

BIco_e01_024_C_15729_srgb-w1000.jpg

06

Elektrisch rijden zit in de lift. Steeds meer bestuurders kopen voor het eerst een auto die rijdt op stroom in plaats van benzine of diesel. Maar hoe ervaren ze deze verandering?

OPEL CORSA-E MAAKT ELEKTRISCH RIJDEN VOOR IEDEREEN MOGELIJK

Sommige bestuurders kampen nog altijd met range anxiety: de schrik om onderweg met een ‘lege’ batterij te stranden. Onterecht, want met de nieuwste generatie elektrische auto’s geraak je best ver. Kijk maar naar de nieuwe Opel Corsa-e

2169213-rgtrpow9v1.jpg

05

2176563-mr47lsbexd.jpg

04

Wanneer je elektrisch rijdt, is het nuttig om je ervan bewust te zijn welke factoren het maximale rijbereik beïnvloeden. Niet alleen de rijstijl van de bestuurder speelt een rol.

Door thuis of op het werk de batterij op te laden, hebben de meeste bestuurders van elektrische wagens al ruim voldoende rijbereik. Maar soms is het nodig om ook onderweg even bij te laden. Gelukkig bestaan er heel wat netwerken en laadkaarten die dat mogelijk maken.

shutterstock_228031195.jpg

03

2169864-k29hm8wym9.jpg

02

Wanneer je elektrisch rijdt, is het uiteraard erg handig om je wagen thuis op te laden. Doe je dat het best aan een wallbox of kan het via een regulier stopcontact? En is er een verschil tussen plug-inhybrides en volledig elektrische wagens?

Over elektrische wagens bestaan heel wat misverstanden. Zo zou het onveilig zijn om de batterij op te laden in de regen of niet mogelijk zijn om lange afstanden te rijden. Tijd om enkele misvattingen de wereld uit te helpen.

Regen-opladen.jpg

01