BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

ZO VER GERAAK JE MET DE ELEKTRISCHE OPEL CORSA-E

Sommige bestuurders kampen nog altijd met range anxiety: de schrik om onderweg met een ‘lege’ batterij te stranden. Onterecht, want met de nieuwste generatie elektrische auto’s geraak je best ver. Kijk maar naar de nieuwe Opel Corsa-e.

Vraag je aan autokopers waarom ze de stap naar elektrisch rijden nog niet gezet hebben, dan is de kans groot dat het rijbereik en de prijs ter sprake komen. En inderdaad, bij veel elektrische wagens die tot nu toe op de markt kwamen, moest je rekening houden met een beperkte actieradius en hoge prijs. Maar de auto- en batterij-industrie zitten niet stil en hebben forse vooruitgang geboekt.


Een nieuw model dat elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk wil maken, is de Opel Corsa-e. Deze zuiver elektrische variant van de nieuwe Corsa kun je nu al online reserveren . Met zijn stevige batterijcapaciteit van 50 kilowattuur haalt de Corsa-e een maximaal rijbereik van 337 kilometer, gemeten volgens de nieuwe WLTP-normering die veel beter overeenstemt met de realiteit dan de vroegere NEDC-test. Een rijbereik van 337 kilometer schept heel wat mogelijkheden.

Om je een idee te geven:

337 KILOMETER, DAT IS …

•    Het volledige parcours van de Ronde van Vlaanderen 2019 (267 kilometer)
•    De afstand van de kuststad Oostende naar Aarlen in het zuiden (306 kilometer)
•    Het traject van Brussel naar Parijs (321 kilometer)
•    Van Gent naar Hasselt én terug (290 kilometer)

Opel-Corsa-e-506919.jpg

ONDERWEG OPLADEN

De Opel Corsa-e heeft ook de nodige uitrusting aan boord om onderweg de batterij op te laden. Standaard is elke Corsa-e geschikt voor snellaadstations tot 100 kW. Bij een laadvermogen tot 100 kW wordt het rijbereik in amper 12 minuten tijd met 100 kilometer uitgebreid. Zo kan de batterij in minder dan 30 minuten tot 80 procent van zijn capaciteit opgeladen worden. Met een laadinstallatie van 50 kW laad je 100 kilometer extra in 19 minuten en aan een laadpunt met 11 kW duurt dat 90 minuten. Een korte tussenstop volstaat dus om nog verder te kunnen rijden.

Opel-Corsa-e-Charging-Times-508454_en_.j

PRIJS PER KILOMETER

Met het rijbereik van de Opel Corsa-e zit het dus wel goed. Maar welk budget heb je nodig? In België kun je de Corsa-e nu al bestellen voor 30.495 euro. Dat is de prijs voor Corsa-e Edition met onder meer automatisch airco met afstandsbediening, sleutelloos startsysteem, een aanraakscherm met radio, een rijstrookassistent en een automatische noodrem die voetgangers herkent. De Corsa-e First Edition kost 32.995 euro en doet er nog zeer veel uitrusting bovenop, zoals ledkoplampen, lichtmetalen velgen van 17 duim, een tweekleurige lak, een navigatiesysteem en een volledig gedigitaliseerde cockpit.


Opel staat erom bekend waar voor je geld te bieden en dat is bij de nieuwe Corsa-e ook het geval. Vakmagazine Fleet Europe vergeleek alle elektrische auto’s die vandaag in België worden verkocht op basis van hun prijs en rijbereik. En wat bleek? De Opel Corsa-e heeft de beste verhouding tussen de aankoopprijs en het rijbereik van alle modellen. Eén elektrische kilometer is dus nergens zo goedkoop.

Opel-Corsa-e-506891.jpg