BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

Opel-Foto-Patroon-Artikel_head.jpg

ELEKTRISCHE AUTO KOPEN OF LEASEN: WAAROP MOET JE LETTEN?

Ben je van plan om een elektrische wagen aan te schaffen? Dan moet je eerst weten waar je zult opladen en wat jouw rijprofiel is. En misschien is leasen wel interessanter dan kopen?

Steeds meer autokopers overwegen alternatieven voor de klassieke verbrandingsmotor. Niet voor iedereen is een benzine of een diesel immers de beste oplossing. De modellen met elektrische aandrijving worden bovendien alsmaar beter, waardoor de interesse uiteraard toeneemt. Overweeg je om over te stappen op een (deels) elektrische auto, stel jezelf dan eerst enkele gerichte vragen om te checken of je klaar bent voor elektrisch rijden.

WAT IS JE RIJPROFIEL?

Welk soort bestuurder ben je? Rij je vaak korte afstanden in de stad of eerder lange afstanden op de snelweg? Alleen of met veel passagiers? Die factoren zijn belangrijk om te bepalen welk model geschikt is. Probeer correct in te schatten hoeveel kilometers je aflegt per dag. Vergelijk dit met het rijbereik van enkele modellen die je interessant vindt en doe zeker een proefrit.


Volgens de FOD Mobiliteit legde een auto in België in 2017 gemiddeld bijna 15.000 kilometer af per jaar. En voor elektrische auto’s ligt dat gemiddelde zelfs nog iets … hoger. Inderdaad, voor veel Belgen hebben elektrische auto’s vandaag al genoeg rijbereik. Kijk maar naar de Opel Corsa-e en zijn actieradius van 337 kilometer. Rij je vaak heel grote afstanden en kun je onderweg niet stoppen om de batterij op te laden, dan is een plug-inhybride zoals de Opel Grandland X Hybrid4 een mogelijkheid.

Opel-Grandland-X-Hybrid4-506783_1_res.jp

WAAR KUN JE LADEN?

Een belangrijke voorwaarde om elektrisch te rijden, is uiteraard dat je de batterij zo vaak mogelijk kunt opladen. Wanneer je overweegt om bij Opel een elektrische auto te kopen, dan krijg je van de concessiehouder advies op maat om te kijken welk laadpunt je thuis kunt installeren. Met zo’n laadpunt verloopt het laadproces een pak sneller dan met een regulier stopcontact. Thuis de batterij opladen is ook veel goedkoper dan bij openbare laadpunten. Al is de allergoedkoopste methode natuurlijk gratis laden, bijvoorbeeld op het werk. Ga dus vooraf na waar je de mogelijkheid hebt om je elektrische auto op te laden.

Opel-Corsa-e-506887_res.jpg

KOPEN OF LEASEN?

Hoeveel wil en kun je spenderen aan je nieuwe auto? Hoe ga je de aankoop financieren, zelf of met een autolening? Misschien is leasen voor jou wel interessanter dan kopen? Dan zijn alle onderhoudskosten meteen inbegrepen, geniet je altijd van een nieuwe auto en behoud je meer financiële reserves. Opel biedt verschillende mogelijkheden, zowel voor particulieren als bedrijven. Free2Move Lease, het mobiliteitsmerk binnen de PSA-groep (waartoe ook Opel behoort), heeft momenteel enkele interessante aanbiedingen voor bedrijven. Het loont zeker de moeite om beide opties – kopen of leasen – tegen elkaar af te wegen.

E-logo.png

KLAAR OM ELEKTRISCH TE RIJDEN?

ONTDEK DE NIEUWE OPEL CORSA-E en GRANDLAND X HYBRID4.