BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

Opel-Corsa-507428_rsh.jpg

DE IDEALE AUTO VAN DE TOEKOMST? EEN ELEKTRISCHE STADSWAGEN

Ruim een kwart van de Belgen wil binnen de vijf jaar overstappen op een elektrische auto, zo blijkt uit een recent mobiliteitsonderzoek. Als type auto is de stadswagen dan weer zeer populair. De nieuwe Opel Corsa heeft dus uitstekende troeven in handen.

Steeds meer autokopers overwegen een elektrische auto. Dat blijkt uit een onderzoek van Mediahuis en IPM bij 800 Belgen, uitgevoerd in november 2020. De belangrijkste redenen om voor een elektrische wagen te kiezen, zijn de lage verbruikskosten (53%), de huidige mobiliteitstrends (41%), het fiscale voordeel (35%) en de moderne technologie (32%). Bijna een op de vier deelnemers gaf aan binnen de vijf jaar te willen overschakelen op een elektrische auto. Ecologie wint duidelijk aan belang.   

Daarnaast blijkt ook de stadswagen goed in de markt te liggen. Maar liefst een op de drie deelnemers aan het onderzoek (33%) geeft de voorkeur aan een stadswagen. Allemaal criteria waar de nieuwe Opel Corsa zeer goed aan beantwoordt. Wat de Corsa zo bijzonder maakt? Laten we enkele opmerkelijke feiten bekijken.

01 JE KIEST DE AANDRIJFVORM ZELF

“Diesel, benzine of elektrische aandrijving? Bij Opel is alles mogelijk, dankzij het multi-energetische platform. De klant beslist”, vertelde Opel CEO Michael Lohscheller bij de presentatie van de nieuwe Corsa. De Corsa-e haalt een rijbereik tot 337 kilometer, gemeten volgens de WLTP-procedure. Liever een benzinemotor? De nieuwe Corsa heeft een gamma van drie 1.2-benzinemotoren met 75, 100 of 130 pk. Daarnaast is er de levendige 1.5-diesel (100 pk) voor wie meer kilometers aflegt.

2019-Opel-goes-Electric-Corsa-e-507075_r

02 DE VERLICHTING IS HEEL SLIM

De nieuwe Corsa beschikt over technologie die je normaliter alleen in grotere auto’s tegenkomt. Een mooi voorbeeld is de zogenaamde IntelliLux LED-matrixverlichting, die Opel voor het eerst in het segment van de compacte auto introduceert. De koplampen bestaan uit acht led-elementen die aangestuurd worden door een frontale camera. Hierdoor worden de luchtbundel en de lichtsterkte voortdurend aangepast aan de verkeerssituatie of eventuele tegenliggers. Buiten de bebouwde kom rijdt de Corsa dus met grootlichten zonder andere weggebruikers te verblinden. Slim gezien, toch?

03 HIJ HEEFT EEN AUTOMAAT MET ACHT VERSNELLINGEN

We schreven het al: de Corsa maakt toptechnologie bereikbaar voor kopers van compacte auto’s. Zo heeft hij een nieuwe automatische achtversnellingsbak, die standaard voorzien is bij de sterkste benzinemotor, de 1.2 Direct Injection Turbo met 130 pk en optioneel beschikbaar is in de 100 pk-versie. Dankzij deze achttrapsautomaat draait de motor altijd aan het optimale toerental om het verbruik zo laag mogelijk te houden.

Opel-Corsa-507432_rsh.jpg

04 HIJ WEEGT MINDER DAN EEN TON

De lichtste versie van de nieuwe Corsa blijft onder de magische grens van 1.000 kg. Daarmee is hij 108 kg lichter dan de Corsa van de vorige generatie. Nochtans is de lengte van de nieuwe Corsa vergelijkbaar (4,06 meter). Opel vond deze kilo’s onder meer in het koetswerk (40 kg winst), de motoren (zo’n 15 kg lichter) en de zetelstructuur (10 kg minder). Het lagere zwaartepunt van de Corsa én de lagere zitpositie van de bestuurder komen de rijdynamiek ten goede.

05 HIJ IS ALTIJD GECONNECTEERD

De Corsa is beschikbaar met verschillende infotainmentsystemen en zelfs met volledig digitale instrumenten voor de bestuurder. Het kleurenaanraakscherm in de middenconsole heeft een diameter tot 10 duim. Met Apple CarPlay en Android Auto kun je ook apps van je smartphone bedienen, die trouwens draadloos kan opladen in de auto (indien compatibel). Daarnaast biedt de Corsa als optie de nieuwe telematicaservice OpelConnect. Live-navigatie met real-time verkeersinformatie en actuele brandstofprijzen, plus een directe link naar pechverhelping en noodoproepen maken reizen nog relaxter.

Opel-Corsa-507433_hr.jpg

06 HIJ KIJKT UIT VOOR PAALTJES

Parkeren wordt met de nieuwe Opel Corsa wel heel gemakkelijk. Zo kunnen sensoren obstakels detecteren aan de flanken van de auto. Je krijgt een geluids- of visuele waarschuwing als de zijkant van de auto tijdens het manoeuvreren bij lage snelheid (minder dan 10 km/u) een voorwerp (zoals een paaltje of muur) dreigt te raken. De automatische parkeerassistent kan de Corsa automatisch in en uit een parkeerplaats manoeuvreren.  Ook handig: de panoramische achteruitcamera toont een bovenaanzicht van de achterkant en de omgeving in een hoek van 180 graden.

07 AL RUIM 13,6 MILJOEN EXEMPLAREN VERKOCHT

De Opel Corsa is een auto met een geschiedenis. Sinds het debuut van de eerste Corsa in 1982 heeft Opel wereldwijd al ruim 13,6 miljoen exemplaren verkocht. Vandaag presenteert Opel de zesde generatie van de Corsa.

08 COMFORT ZIT IN ZIJN DNA

Typisch voor Opel zijn enkele zeer comfortabele snufjes. Bij een lange rit kan de bestuurder zich meer ontspannen (en dus relaxter rijden) dankzij de massagefunctie van de lederen zetel. In de winter komt de stuurwielverwarming dan weer goed van pas.

09 FISCAAL INTERESSANT

Fiscaliteit is een belangrijk criterium bij de keuze van een nieuwe wagen, zeker als het om een bedrijfswagen gaat. De Corsa-e heeft op dat vlak een streepje voor, want dankzij de elektrische aandrijving en nuluitstoot is hij voor 100 propcent fiscaal aftrekbaar voor bedrijven. Koop je als particulier? Bekijk dan zeker de Saloncondities die Opel momenteel aanbiedt.

E-logo.png

ONTDEK DE NIEUWE OPEL CORSA IN DE VIRTUELE SHOWROOM