BEKIJK JOUW FAVORIETE OPEL IN DE VIRTUELE SHOWROOM

Opel-Corsa-GS-Line-509809_main.jpg

NIEUWE AUTO KIEZEN? BEPAAL EERST JOUW DRIVER DNA

Benzine, diesel, elektrisch of hybride: de keuze was nog nooit zo groot … en moeilijk. Welke motorisatie past het best bij jouw rijprofiel? Om dat te bepalen, heeft Opel een eenvoudige tool ontwikkeld: Opel Driver DNA.

Steeds meer automobilisten overwegen alternatieven voor de klassieke benzine- of dieselmotor, al zijn die in veel gevallen nog altijd zeer geschikt. De beste oplossing is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Hoeveel kilometer rijd je per jaar? Zijn dat vooral lange afstanden, waarbij een diesel zijn ideale bedrijfstemperatuur kan halen? Of eerder korte ritten waarvoor een benzine meer geschikt is? Overweeg je om over te stappen op een elektrische of hybride auto? Denk dan eerst na over het noodzakelijke laadpunt, bij voorkeur thuis of op het werk. 

RIJPROFIEL

Om die vele vragen te beantwoorden, ontwikkelde Opel de Driver DNA-tool. Dat is een online vragenlijst die je de weg wijst naar de beste motorisatie op basis van jouw rijprofiel. “We hebben het initiatief genomen om de klant te helpen in het aankoopproces door zijn of haar Driver DNA te bepalen. Zo kunnen we de klant beter begeleiden”, vertelt communicatiemanager Wim Verloy van Opel Belgium.
“Met dit concept spelen we in op de verschillende motorisaties van het gamma. De klant heeft meestal wel een idee van het merk of model, maar niet van de motorisatie. Wij willen helpen met Opel Driver DNA. Zo kunnen we onze consultatieve rol beter vervullen.”

E-INNOVATOR, HYBRID HERO OF ROAD MASTER?

Je kunt de vragenlijst invullen op www.opeldriverdna.be of tijdens het salon van Brussel op de stand van Opel in paleis 3. Het duurt maar enkele minuten en zo ben je toch weer wat wijzer. Misschien ben jij wel een E-Innovator of Hybrid Hero die graag elektrisch door de stad rijdt. Of een Road Master die vertrouwt op een onvermoeibare dieselwagen.